en
Language
English
  • Suomi
  • English
Currency

    TIINA LAUTAMO

    Olen siirtymässä aikakauteen, jossa voin keskittyä itselleni merkitykselliseen toimintaan. Ajatukseni lapsen maalilmasta jäävät kuitenkin RALLA osaajien kautta vaikuttamaan tulevaisuuden asiantuntijoiden työssä yhteistoiminnan kautta lasten osallisuutta mahdollistaen. Esimerkiksi leikkitaitojen havainnoinnin verkkokurssin kautta.

    ”Leikki on maailman tärkein asia ja paras yhteisen toiminnan areena lapsille ja vanhemmille” 

    Jatkuva oppiminen on ohjannut polkuani toimintaterapeuttina ja tutkijana. Roolissani opettajana olen kouluttanut tulevia kuntoutuksen asiantuntijoita erityisesti auttaen heitä käsitteellistämään oppimaansa. Työssäni toimintaterapeuttina innostuin aikoinaan pohtimaan leikin merkitystä lapsen oppimisen peruslähtökohtana ja osallistumisen paikkana. Leikillisyys, merkityksellisyys ja sitoutuminen toimintaan ohjaavat ihmisen oppimista läpi elämän. Olen toiminnan tieteen asiantuntija, mutta myös viiden lapsen äiti ja mummo seitsemälle lapsenlapselle. Lapset pitävät minut kiinni käytännön elämässä, ja ajattelenkin, että hyvä tutkimus on aina sovellettavissa käytännön työn hyödyksi. 

    Tukijana olen eksynyt syvälle leikin kiehtovaan maailmaan. Leikin moninaisuus haastaa tutkijaa monella tavalla. Teoreettisena ajattelijana lähtökohtanani on ollut määrittää leikkimistä toimintana ja oppimisen areenana. 

    Väitöskirjatutkimuksessani rakensin leikkitaitojen havainnoinnin menetelmän ja validoin sen keräten aineistoa monenlaisten leikkijöiden toiminasta. Nimesin kehittämäni työkalun RALLA:ksi. 

    Nyt RALLA on paljon enemmän. Se on yritys ja palvelukonsepti, jonka tavoitteena on tuottaa ja soveltaa tutkittuja ja luotettavia välineitä varhaiskasvattajien ja kuntoutuksen ammattilaisten käyttöön.  

    Koulutus: Filosofian tohtori (varhaiskasvatus), Terveystieteiden lisensiaatti, Toimintaterapeutti ja pedagogi. 

    #Leikkitaidot, #toimintataidot, #arviointi, #toimintaterapia, #varhaiskasvatus, 
    #lapset 

    Tiina Lautamo
    +358405689206
    tiina.lautamo@ralla.fi

    Older Post
    Newer Post
    Close (esc)

    Popup

    Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

    Age verification

    By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

    Search

    Shopping Cart

    Your cart is currently empty.
    Shop now